Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка pexelsМеталните конструкции и винтове, които в момента

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка pexelsМеталните конструкции и винтове, които в момента
Коментари Харесай

Хирургичните винтове ще останат в историята. Разработват биоразградими медицински импланти

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

снимка pexels

Металните структури и винтове, които сега се употребяват в медицината, са на път да останат в историята. Там ще останат и повторните интервенции, на които пациентите се подлагат след зарастване на костите, с цел да се извадят старите железни импланти. По плана за биоразградими импланти работи екип от съветски учени, които заменят металите в хирургията с минерално-полимерни сплави, съобщи rt.com.

Изследователите означават, че тяхното откритие изцяло замества костната конструкция. Очакванията са новото потомство импланти да се появят на медицинския пазар след три до пет години.

Според замисъла на учените полимерите и минералите, от които са основани имплантите за фиксация на човешките кости, след слагането им би трябвало да стартират постепенно да се разграждат от организма. Това би следвало да отнеме от шест месеца до две години. След разграждането на импланта и излекуването на пациенти няма да остават в тялото никакви елементи от първичната структура. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР